Verdens nemmeste kålsalat

December måned er fyldt med fristelser, og man skal jo ikke fornægte sig selv alting 😋 Men husk at supplere lækkerierne med lidt grønt, ikke mindst med kål. Det gavner fordøjelsen og hjælper leveren med at afgifte og udrense.

Prøv for eksempel denne lækre kålsalat, som du kan lave på 10 minutter:

– ½ pose fintsnittet grønkål
– ½ rød spidskål
– ½ rødløg
– En stor håndfuld granatæblekerner
– En håndfuld valnødder

Dressing:
– 3 spsk. olivenolie
– 1 spsk. æblecidereddike
– ½ spsk. agavesirup

Snit spidskål og rødløg fint og bland det med grønkål, granatæblekerner og valnødder. Bland dressingen i og pynt med en rest granatæblekerner og valnødder.

Tip1: Jeg bruger tit færdigsnittet og skyllet grønkål fra pose samt serveringsklare granatæbler fra bakke eller frost. Laver du det fra bunden, bliver det selvfølgelig mere lækkert – men det andet er dejligt nemt 😊 Husk økologiske ingredienser så vidt muligt.

Tip2: Lav gerne dobbeltportion. Salaten holder sig fint i køleskabet i flere dage.

Bonusinfo om kål:

Kål er i sæson i lige nu og er generelt en fantastisk kilde til fiber, C-vitamin og svovl, der hjælper kroppen med at afgifte og udrense. Derudover indeholder hver type kål sin egen unikke sammensætning af vitaminer, mineraler og sunde plantestoffer. Grønkål er for eksempel rig på calcium, jern og B-vitamin, mens rød spidskål indeholder meget K-vitamin, B-vitamin samt masser af anthocyaniner – en stærk antioxidant, der beskytter dine celler mod skadelige stoffer.

Så spis så meget forskelligt kål som muligt, gerne dagligt – specielt her i december 😊