IMG_1215

Søvnproblemer - spis dig fri

Sover du dårligt? Søvnproblemer kan være en stor udfordring for dit helbred, både fysisk og mentalt. Dårlig søvn dræner os for energi og er desuden sat i forbindelse med øget risiko for depression, diabetes og hjerte-kar-sygdomme.

Heldigvis er der meget, du kan gøre for at forbedre din søvn. 

Du kan bl.a. undgå ’blåt lys’ inden sengetid, holde det mørkt i soveværelset og prøve at holde faste sengetider. Hav også en blok ved siden af sengen, så du kan tømme hjernen for de ting, du kommer til at tænke på, inden du skal sove. Stressreducerende tiltag som meditation og yoga kan også hjælpe – og så er der hjælp at hente i kosten.

Kan man spise sig fri for søvnproblemer?

Kosten er helt sikkert et godt redskab, når du vil forbedre din søvn. Dels er det vigtigt at undgå stimulanser som kaffe, cigaretter og alkohol inden sengetid. Selv om de måske virker afslappende i øjeblikket, er de meget søvnforstyrrende.

Det er også vigtigt at spise indenfor bestemte tidspunkter. Og så handler det i øvrigt om at spise de fødevarer, vitaminer og mineraler, der stimulerer din søvn, ikke mindst dem der indgår i produktionen af vores søvnhormon melatonin.

Kontakt mig og hør mere

Har du lyst til at forbedre din søvn på en naturlig måde? Så kontakt mig og få en indledende snak. Det er gratis og helt uforpligtende.

Ring eller send en sms på tlf.nr. 5168 5964 eller send mig en mail: spisdigfrisk@outlook.dk  

Har du spørgsmål?