Påskeæg på den sunde måde 🐣

Disse påskeæg hører til de sundere af slagsen. De består bare af dadler, usødet peanutbutter, kokosolie og lidt salt, og med lidt 70% chokolade som overtræk. Så de er simple, rimeligt sunde – og så smager de virkelig godt.

Obs! De må også spises efter påske 😀

– 10 Medjoul dadler
– 1 stor spsk. usødet peanutbutter
– 1 tsk. kokosolie
– En ¼ tsk. salt
– Ca. 1 tsk. vand
– Lidt 70% chokolade til overtræk

Kør alle ingredienser bortset fra chokoladen til en ensartet masse i en foodprocessor eller en god blender.
Form massen til æg (små aflange kugler) og sæt dem i fryseren i min. 15 minutter. Varm chokoladen i et vandbad og vend de kolde æg i chokoladen. Pynt med hakkede nødder, frysetørret hindbær, kokosmel eller lign. Sæt æggene i fryseren igen i ca. 15 minutter – og servér.

Tip: Hvis massen ikke hænger sammen, når du blender det, så tilsæt lidt mere vand. Men vær forsigtig. Det bliver hurtigt for vådt.

Bonusinfo:
Dadler er et genialt sødemiddel. Selvfølgelig indeholder de frugtsukker, men de indeholder også masser af vitaminer og mineraler – samt fiber, der er godt for fordøjelsen og hjælper med at holde blodsukkeret stabilt.