Nem sukkerfri granola

Fem fordele ved hjemmelavet granola:

1. Det tager kun 10 minutter at lave
2. Det er et lækkert pift til bl.a. smoothies, A38, skyr – og som her mandelyoghurt
3. Du undgår E-stoffer og en masse tilsat sukker
4. Det er dejligt mættende og fyldt med kostfibre, vitaminer og mineraler og sunde fedtstoffer
5. Du kan bruge det til skabsrydning 😊

Her har jeg netop brugt det, jeg lige havde i skabet:

– 2 dl. havregryn
– 1 dl. mandler
– 2 dl solsikkekerner/græskarkerner
– 1 dl. chiafrø/hørfrø
– 1 dl. sesamfrø
– 1 dl. kokosmel
– Et lille dryp honning

Hak mandlerne groft og rist dem lidt på panden, før du tilsætter resten. Rist videre indtil blandingen har taget farve. Afkøl – og kom granolaen i en lufttæt beholder.

Tip: I stedet for honning, kan du søde med et dryp agavesirup eller med tørret frugt som rosiner, dadler, tranebær – eller hvad du ellers har stående. Bruger du kokosmel, søder det også i sig selv 😋