Julemandler med kanel

Så er det næsten jul – og ingen jul uden kanel 😍 Kanel både dufter og smager fantastisk, og så er det gavnligt for dit helbred. For eksempel har det en blodsukkerregulerende effekt, hvilket må siges at være en fordel i den (over)søde juletid.

Spis det på risengrøden, put lidt i kaffen eller på dine havregryn. Eller lav disse lækre julemandler med kanel og lakrids – en dejlig sund julesnack, der er en god kontrast til alt det søde.

Julemandler med kanel:

– 200 gr. mandler
– 2 tsk. kanel
– 2 tsk. lakridspulver
– ½ tsk. salt
– 1 dl vand

Bring vandet i kog sammen med krydderierne. Tilsæt mandler og lad dem koge tørre. Herefter bager du mandlerne i ovnen ca. 12 minutter ved 180 grader. Køl af og servér.

Tip: Erstat lakridspulveret med kakaopulver. Det smager også godt.

Bonusinfo om kanel:

Kanel er et ældgammelt lægemiddel og er blandt andet kendt for sin anti-bakterielle og blodsukkerregulerende effekt. Nogle studier har også vist, at det kan reducere kolesteroltallet og fedtindholdet i blodet. Desuden bidrager det til en god fordøjelse. Mange andre kulturer spiser derfor også kanel i hverdagen. For eksempel er det en integreret del af det indiske og marokkanske køkken.

Der er dog forskel på kanel! Den billige kanel (cassia-kanel) indeholder meget af stoffet kumarin, der i større mængder kan skade leveren. Vælg derfor den ægte kanel fra Sri Lanka (også kaldet Ceylon-kanel). Den indeholder næsten intet kumarin – og så er dens sundhedsfremmende effekt meget større. Den ægte kanel fås bl.a. i helsekostbutikker og større supermarkeder (bl.a. mærket Urtekram).