Vidste du, at du nemt kan lave din egen sunde marcipan – helt uden raffineret sukker og kunstige tilsætningsstoffer?
Her får du en nem opskrift:
– 200 gr. smuttede mandler
– 6 bløde medjoul-dadler uden sten
– 1 tsk. vand
Kør mandlerne i en foodprocessor eller kraftig blender, indtil de bliver til mel. Tilsæt dadlerne og kør igen. Tilsæt evt. 1 tsk. vand for en blødere masse. Saml nu massen og læg den på køl i en lufttæt boks i ca. 30 min.
Herefter er du klar til at bruge marcipanen, f.eks. til lækker julekonfekt.
God fornøjelse 🙂
Bonusinfo om mandler
Mandler er en fremragende kilde til protein. Faktisk er proteinindholdet på ca. 20 %. Herudover indeholder de bl.a. sunde fedtsyrer samt magnesium, calcium, kalcium, jern, zink og E-vitamin. De er en vigtig del af den anti-inflammatoriske kost, og studier har bl.a. vist, at de kan være med til at sænke kolesteroltallet.