IMG_3286

Irritabel tarm - IBS

Har du problemer med forstoppelse, oppustethed, luft i maven, halsbrand eller måske irritabel tarm? Så er du ikke den eneste. Faktisk døjer ca. 15 % af danskerne med irritabel tarm, og det kan virkelig gøre livet surt.

”Spis noget HUSK” lyder det gængse råd, men det er desværre meget sjældent nok. Der skal flere parametre i spil, for fordøjelsen er en kompleks affære, der ikke bare lader sig spise af med simple løsninger, specielt ikke hvis dine problemer har stået på stykke tid.

”Men hvad gør jeg så?”, tænker du måske.

Den gode nyhed er, at en kostomlægning kan forbedre irritabel tarm væsentligt – ja, ofte kan symptomerne faktisk forsvinde helt.

Det er ret forbløffende, men jeg ser det hos mine kunder gang på gang. Alle oplever en forbedring, og mange kan faktisk holde symptomerne helt væk ved hjælp af kosten. Selv har jeg haft præcist samme oplevelse med mine irritabel tarm symptomer. Når jeg spiser rigtigt, er de pist væk.  

Så kunne du tænke dig at slippe for oppustethed, smerter og ubehag og få en velfungerende, glad mave og mere energi og overskud til din familie, venner livet generelt?

Så overvej et forløb hos mig.  

Hvordan får man det bedre?

Første skridt i mine behandlinger er altid at spørge ind til, om du er blevet tilset af lægen. Det skal nemlig udelukkes, at du lider af alvorlige ting som kronisk tarmbetændelse (Morbus Chrohn eller Colitis Ulcerosa), cancer eller cøliaki.

Hvis du ”bare” har irritabel tarm, kan forløbet gå i gang.

Når jeg arbejder med irritabel tarm, sker det typisk ud fra en 5-trins model.

1. Vi skal have fjernet ting, du ikke tåler, og som derfor provokerer din tarm.

2. Din fordøjelse styrkes.

3. Den gode tarmflora og det sunde tarmmiljø genskabes.

4. Din tarmslimhinde styrkes og repareres.

5. Motion og det mentale spiller også en stor rolle for fordøjelsen og mave-tarmfunktionen, så det snakker vi også om.

Det lyder måske meget kompliceret, men det er det slet ikke.

Du får en handlingsplan, som er nem at gå til. Og jeg følger dig tæt i hele processen.

Det er vigtigt at sige, at der på ingen måde er tale om en standardplan. Der kan være mange forskellige årsager til irritabel tarm og mave- og fordøjelsesproblemer, så din plan er tilpasset dig og din situation. Den vil også være tilpasset eventuelle andre udfordringer, som du døjer med.

Din nye kost vil også være tilpasset din hverdag, så det bliver så nemt at gå til som overhovedet muligt.

Jeg bruger som hovedregel IKKE low fodmap til behandling af irritabel tarm.  Efter min mening er low fodmap diæten alt for besværlig og meget sjældent nødvendig. 

Hvor lang tid tager det?

Jeg vil anbefale, at du starter med et miniforløb, som kører over 6 uger. Efter den tid er de fleste sluppet af med mange af deres symptomer. 

Evt. yderligere samtaler eller eventuelle analyser for fødevareintolerancer mv. aftales efter behov. 

Det er ikke svært. Du får enkle værktøjer og nemme opskrifter, og jeg er som sagt med på sidelinjen i hele processen.

Hvad koster det?

Et mini-forløb bestående af en 2-timers opstartskonsultation, individuel handlingsplan, én opfølgningssamtale samt løbende support via mail eller telefon i hele forløbet koster kr. 1.495,-

Evt. yderligere samtaler koster kr. 400.

Kontakt mig og hør mere

Er du i tvivl, om et forløb er noget for dig? Så kontakt mig endelig og få en snak. Det er gratis og helt forpligtende

Ring eller send en sms på tlf.nr. 5168 5964, send en mail på spisdigfrisk@outlook.dk eller brug kontaktformularen nedenfor.  

Jeg glæder mig til at høre  fra dig 🙂

Eksempler på kundeudtalelser

Super godt og spændende forløb. Jeg har allerede mærket stor forbedring i min psoriasiskløe, forbedring af min astma på løbeturene, færre mave- og fordøjelsesproblemer og klart bedre søvn. Så jeg er meget motiveret for at fortsætte med min nye kost.
Tine Bjærge Bay
Jeg har på bare 6 uger tabt mig 8 kg og er blevet 5 cm smallere om livet. Før døjede jeg med oppustethed og forstoppelse, men det er væk nu. Jeg har også færre gigtsmerter, og jeg har meget mere energi. Faktisk har det ikke været så svært. Jeg har fået en personlig plan, der er lavet præcis til mig. Den har jeg være meget glad for. Jeg har også været meget glad for samtalerne
Esther Aagaard
Til jer, som ikke kender Marianne. Køb et forløb. Jeg har på 6 uger tabt omkring 3 kg og 7 cm om taljen ved at følge Mariannes anvisninger. Og nej, jeg har IKKE været sulten og synder også ind imellem 😉
Betina Klausholm

Har du spørgsmål?