allergi1

Humørproblemer og angst - spis det væk

Kosten har ikke bare betydning for vores fysiske helbred, det påvirker også vores mentale tilstand. Så er du trist, energiforladt, deprimeret, nervøs eller angst, kan det faktisk skyldes det, du spiser.

Problemerne kan blandt andet skyldes, at du mangler nogle af de næringsstoffer, vitaminer eller mineraler, der indgår i produktionen af serotonin og dopamin. Disse signalstoffer er afgørende for vores humør.

Din tarmflora er også meget vigtig. Dårlige tarmbakterier påvirker din hjerne negativt – og dem har de fleste af os alt for mange af. 

Inflammation påvirker også din hjernekemi, så det er vigtigt at nedbringe inflammation i kroppen, for eksempel ved hjælp af anti-inflammatorisk kost og ved at identificere og undgå fødevarer, du ikke tåler. 

Desuden kan hormonelle ubalancer spille en rolle, ikke mindst ubalancer i de overordnede hormoner kortisol (stresshormonet) og insulin (regulerer dit blodsukker). 

Her er det blandt andet vigtigt at holde dit blodsukker stabilt. For selv om sukker giver en her-og-nu lykkefølelse, virker det inflammatorisk. Desuden kan for meget sukker og hvide kulhydrater give insulinresistens, og det skader hjernekemien.  

Lyder det kompliceret? Det er det ikke, når vi først går i gang. Lad mig hjælpe dig på vej, så du kan blive gladere og få mere livskvalitet.

Kontakt mig og hør mere

Ring eller send en sms på tlf.nr. 5168 5964 eller send mig en mail: spisdigfrisk@outlook.dk  

Vi starter med en indledende snak. Det er gratis og helt uforpligtende. 

 

Har du spørgsmål?