pexels-cup-of-couple-8472738

Histaminintolerance

Døjer du med stoppet næse, kløe, rødmen, nældefeber eller andre allergi-lignende reaktioner? Har du uforklarlige maveproblemer, uro eller panikangst? Eller får du hovedpine, når du drikker få glas rødvin?

Så lider du måske af histaminintolerance.

Histaminintolerance er en overset diagnose i det danske sundhedsvæsen. Derfor kan det være svært at få hjælp til at håndtere det.

Jeg kan hjælpe dig

Jeg er uddannet ernæringsterapeut og er også selv histaminintolerant, så jeg har et stort kendskab til lidelsen og ved, hvordan du kan håndtere det og leve med det på en god måde.

Jeg hjælper dig blandt andet med følgende: 

1. Har du overhovedet histaminintolerance, eller er det noget andet, du reagerer på? Det finder jeg ud af ved at kikke på dit symtombillede og historik. Jeg tilbyder også forskellige former for fødevareintolerancetests samt en test for histaminintolerance, som kan være gode værktøjer i behandlingen.  

2. Hvad skal du spise for at slippe for dine symptomer? Jeg udleverer ikke bare nogle  fødevarelister til dig. Du får også måltidsforslag og opskrifter på nemme histaminfattige og allergivenlige retter, som også tager højde for eventuelle andre udfordringer, du døjer med. 

3. Samtidig arbejder vi med at identificere årsagen til din histaminitolerance og med at genopbygge din krop og din fordøjelse, så du efterhånden kan spise mere frit. Din kostplan skal nemlig ikke bare bestå af forbud. Det er ikke til at leve med.

4. Desuden rådgiver jeg om, hvordan du håndterer histaminintolerance i hverdagen, så det ikke tapper dig for energi og hæmmer dig socialt. Og bare rolig. Man kan sagtens leve fint med sin histaminintolerance 🙂

Det lyder måske lidt kompliceret, men det er det overhovedet ikke. Du får nemme værktøjer, en pædagogisk handlingsplan samt support og støtte i hele forløbet. 

Hjælper det overhovedet? 

JA, det gør det i hvert fald. 

Jeg har hjulpet rigtig mange histaminintolerante med at få det bedre.  Se eksempler på kundeudtalelser nedenfor.

Selv lever jeg også fint med min histaminintolerance. I dag er jeg stort set symptomfri, hvis jeg ellers spiser efter det. Desuden er mine atopiske lidelser (eksem og astma) næsten forsvundet.

Er det ikke besværligt? 

Nej, det er det ikke. Jeg hjælper dig med at finde ud af, hvad der er galt, og du får nemme værktøjer og opskrifter til at få kostændringerne indarbejdet i din hverdag. 

Du behøver ikke leve fanatisk. Det er ikke det, det handler om. 

Det handler i stedet om, at du lærer, hvordan du kan STYRE dine symptomer, i stedet for at de styrer dig.  Det giver en stor lettelse og frihed i det daglige. 

Hvad koster det?

Det bedste resulatat opnås ved at købe et forløb – men du kan også bare starte med en enkelt konsulatation og så tage det derfra.

Se alle priser på konsultationer og forløb her. 

Er du i tvivl, om det er noget for dig – eller hvilken type konsultation du skal vælge?

Så er du meget velkommen til at kontakte mig for en snak. Det er gratis og helt uforpligtende. 

Ring eller send en sms på tlf.nr. 5168 5964, send en mail på spisdigfrisk@outlook.dk eller brug kontaktformularen nedenfor. 

 

 

Hvad siger kunderne?

Efter et noget fortvivlet forsøg på at finde hoved og hale i, hvad man kan spise, hvis man har histaminintolerance, opsøgte jeg Marianne. Jeg var endt i en ond cirkel, hvor jeg ikke rigtigt turde spise noget af skræk for at få en reaktion. At komme til Marianne var simpelthen det bedste, jeg overhovedet kunne gøre. Marianne er meget kompetent og forstående, og hun gav mig for første gang i flere måneder ro i sindet. Jeg fik den bedste personligt tilpassede vejledning med konkrete anvisninger, der bare virker, og derudover fik jeg også den herligste kogebog med gode opskrifter med fra 1. konsultation. Jeg var så lettet og glad, da jeg gik fra konsultationen med nyt mod på at håndtere de udfordringer, der nu er, og det har holdt sig, sådan at jeg nu føler mig helt klar på livet igen. Også opfølgningen har været helt i top. Så tak for det, og de allerbedste anbefalinger.
Kirsten F.
Tusind tak for forløbet, det har været rigtig dejligt at blive guidet og på samme tid få det bedre i kroppen. Efter jeg fandt ud af, at jeg er histaminintolerant, var det vigtigt for mig at finde en diætist, som forstod, hvad jeg oplevede og gik igennem. Derfor synes jeg, matchet var rigtig godt. Det har været dejligt at blive guidet og på samme tid kunne skrive, hvis der opstod spørgsmål. Det har været rart ikke at stå alene og skulle finde ud af alting selv fx med hensyn til kosttilskud, som jeg synes er en kæmpe jungle at finde rundt i. Også tak for den opfølgende snak. Det har givet mig et godt udgangspunkt til, hvordan jeg skal fortsætte selv.
Erika Nicolaisen
Som 48-årig begyndte jeg pludselig at få uforklarlig kløende u-udholdeligt eksem. Jeg har aldrig haft den slags før, og hverken min egen læge eller hudlæge kunne finde en forklaring på det. Jeg søgte derfor efter hjælp flere steder på nettet og faldt over Mariannes hjemmeside, som efterfølgende har ændret alt for mig. Mit eksem er ikke bare næsten forsvundet, men jeg er blevet så meget klogere på, hvor stor en indflydelse kost har på vores generelle helbred, og ordlyden; "alt med måde" giver så meget mening for mig. Derudover er jeg blevet så meget klogere på det at være histaminintolerant, og hvordan kroppen reagerer på histaminholdige fødevarer, jo mere den er i ubalance. Det giver mig en kæmpe frihed, at jeg har lært at "læse" min krop, takket være Marianne. Til folk, der døjer med uforklarlige symptomer, vil jeg til enhver en tid anbefale at tage en snak med Marianne. Hun er meget lyttende, forstående, giver sig god tid, og så har hun bare en kæmpe viden inden for sit felt - tak for dig Marianne 🙂
Line Emilie Petersen
Tusinde tak til dig Marianne for at have hjulpet mig hertil. Før var jeg frustreret over ikke at vide, hvorfor jeg havde hovedpine eller ondt i maven. Nu har jeg et værktøj til at undgå det. Den største forskel i min hverdag er, at jeg har fået mere energi. Jeg bruger ikke alt min energi på arbejde, men har også overskud til at gøre de ting jeg holder af i min fritid. Det bedste ved forløbet har været at have en, som jeg har kunnet støtte mig til, og som har motiveret mig til at holde mig til kostplanen. Det er jo muligt at læse på nettet, hvordan man skal gøre, men det at have en, der er med på sidelinjen, gør det hele så meget nemmere.
Søren Schulz Poulsen
"Hvor ville jeg ønske, at jeg havde fundet hende noget før". Sådan var mine tanker allerede en uge inde i forløbet med Marianne. Nu er mit forløb færdigt, og mit eksem er næsten ikke til at se, og min astma er pist forsvundet. Marianne har hjulpet og guidet mig til en sundere livstil og givet mig en fornyet energi. En kæmpe tak og anbefaling herfra!
Irina Kilic
Marianne har hjulpet mig med svær allergi og histaminintolerance. Selvom der undervejs viste sig flere fødevareintolerancer, opgav Marianne aldrig at finde nye løsninger. Desuden er det fantastisk med en ernæringsterapeut, som har prøvet fødevareintolerancer på egen krop og dermed forstår de frustrationer, det kan give. Marianne er en kæmpe støtte i forbindelse med kostomlægning.
Iben Vestergaard Andersen
Forløbet hos Marianne har givet mig mere ro på og lært mig rigtig meget. Når jeg holder mig til planen, kan jeg styre min histaminintolerance, så nu har jeg næsten ikke ondt i maven og kløe længere. Jeg har også fået bedre hud, bedre humør og mere energi. Og jeg elsker min nye mad!
Miira Vibæk
Jeg har fået det så meget bedre og har fået nogle værktøjer til at håndtere histaminintolerance. ENDELIG har jeg fået stillet en rimelig sikker diagnose efter 15 lange år med alle de forfærdelige lidelser. Noget af det bedste ved forløbet var, at du er meget tillidsvækkende samt har sat dig grundigt ind i problematikkerne omkring histaminintolerance. Det allerbedste (selvom det selvfølgelig ikke er så godt) er, at du selv har histaminintolerance og har afprøvet diverse selv.​
Helle Bredum
Jeg har været meget tilfreds med Mariannes rådgivning, den har hjulpet mig rigtig meget. Jeg har mindre allergisymptomer, jeg har ikke brug for så meget medicin mere, og jeg har nu forstået sammenhængen mellem mine allergisymptomer og kosten. Jeg vil bestemt anbefale det til andre.
Helle Michelsen

Har du spørgsmål?