antipasto-3484840_1920

Histaminintolerance

Døjer du med stoppet næse, kløe, rødmen, nældefeber eller andre allergi-lignende reaktioner? Har du astmatiske symptomer, slimdannelse og hoste? Har du uforklarlige maveproblemer, uro og panikangst? Får du hovedpine, når du drikker få glas rødvin?

Så lider du måske af histaminintolerance.

Hvad i alverden er det, tænker du nok – og det kan jeg godt forstå, for histaminintolerance er ikke en anerkendt diagnose i det danske sundhedsvæsen. Men det er anerkendt i udlandet, hvor man vurderer, at ca. 1% af befolkningen i den vestlige verden lider af det. Det svarer til cirka 50.000 danskere.

Hvordan ved du, om du har histaminintolerance?

Når jeg skal vurdere, om klienter lider af histaminintolerance, kikker jeg på deres symptomer sammenholdt med det, de spiser. Er der tegn på histaminintolerance, foreslår jeg følgende:

  • Undgå histaminholdige fødevarer i en periode og observer om du får det bedre
  • Evt. en histaminintolerancetest. Her testes, om du mangler diaminoxidase, som er et af de enzymer, der nedbryder overskydende histamin i kroppen. Histaminintolerance skyldes ofte mangel på dette enzym.

Er der klare tegn på histaminintolerance, arbejder vi med en antiinflammatorisk og histaminfattig kost, tilførsel af naturlige antihistaminer samt genopbygning af tarmvæg og tarmflora.

Jeg er selv histaminintolerant – men er i dag stort set symptomfri. Desuden er mine atopiske lidelser (eksem og astma) næsten forsvundet.

Læs mere om histaminintolerance på den danske histaminintoleranceforenings hjemmeside – klik her.

Kontakt mig og hør mere

Har du mistanke om, at du lider af histaminintolerance? Så kontakt mig få en indledende snak. Det er gratis og helt uforpligtende.

Ring eller send en sms på tlf.nr. 5168 5964 eller send mig en mail: spisdigfrisk@outlook.dk   

Marianne har hjulpet mig med svær allergi og histaminintolerance. Selvom der undervejs viste sig flere fødevareintolerancer, opgav Marianne aldrig at finde nye løsninger. Desuden er det fantastisk med en ernæringsterapeut, som har prøvet fødevareintolerancer på egen krop og dermed forstår de frustrationer, det kan give. Marianne er en kæmpe støtte i forbindelse med kostomlægning.
Iben Vestergaard Andersen