Grøden der laver sig selv, mens du sover

Overnight oats (på dansk køleskabshavregrød) er blevet en af mine morgenmadsfavoritter 😍 Det er sundt, lækkert og mættende – og så er det lynhurtigt at lave og dermed perfekt til de travle hverdagsmorgener.

Du rører bare ingredienserne sammen om aftenen og stiller blandingen i køleskabet. Her laver grøden sig selv natten over, så om morgenen er den klar til servering. Det er da nemt!

Lav gerne dobbelt portion. Så har du supernem morgenmad i flere dage.

  • 1 dl havregryn
  • 1 spsk. chiafrø
  • En ½ pose frosne økologiske blåbær
  • 2 dl mandelmælk

Alt røres godt sammen og stilles i køleskabet natten over i en lufttæt beholder. Server i en skål om morgenen, pyntet med banan, hakkede nødder, mandler eller andet, du kan lide.

Tip 1: Har du en sød tand? Så sød grøden med en most overmoden banan, en hakket daddel, en spsk. kokosmel eller et dryp agavesirup.

Tip 2: Grundsubstansen i grøden er havregryn og plantemælk – men herudover kan den varieres i det uendelige. Så tilsæt præcis de bær/frugter og frø, du har lyst.

Bonusinfo om havregryn:
”Spis dine havregryn, så bliver du stor og stærk”. Det fik du måske også at vide som barn – og det er helt rigtigt. Havregryn ER bare sundt. Det er fyldt med næringsstoffer som protein, B-vitaminer, jern, magnesium og selen. Desuden indeholder det masser af kostfibre, f.eks. beta-glucaner, der ifølge en række studer har en positiv effekt på både kolesteroltallet og blodsukkeret.

Det er også glutenfrit, hvilket er en fordel for mange. Og så er det faktisk også et klimavenligt valg. Det dyrkes herhjemme og giver ifølge Økologisk Landsforening et stort udbytte uden meget input. Så spis det, også for klimaet skyld – og husk at vælge den økologiske version 😀