Græskarsuppe med ristede kikærter

Skal 2020 være året, hvor du lever mere grønt og klimavenligt? Så er grøntsagssupper vejen frem.

De er nemme at lave, smager fantastisk og er en nem måde at øge dit grøntsagsindtag på. Denne suppe er lavet med økologisk hokkaido græskar, men du kan putte alle mulige grøntsager i dine supper. Brug dem for eksempel til køleskabsrydning – det er også godt for klimaet.

Husk også at få lidt protein. Ristede kikærter er en klimavenlig løsning og passer perfekt til supperne.

Brug økologiske ingredienser så vidt muligt.

Græskarsuppe:

  • 1 økologisk hokkaido græskar
  • 1 rødløg
  • 2 hvidløg
  • ca. 25 gr. frisk ingefær
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. koriander
  • Olivenolie
  • 1 dåse kokosmælk
  • ½ liter vand
  • 1½ bouillonterning

Halvér græskarret, fjern kernerne og skær det i grove tern. ( Bruger du økologisk græskar, behøver du ikke skrælle det). Skær løg, hvidløg og ingefær i mindre tern.
Svits løg og hvidløg hurtigt i olien og tilsæt herefter græskartern, ingefær, krydderier, kokosmælk, vand og bouillon.

Kog i 25-30 min. (til græskarrene er møre). Blend med en stavblender og tilsæt evt. lidt vand for en tyndere konsistens. Servér med ristede kikærter og gerne frisk koriander.

Ristede kikærter:

  • 1 dåse kikærter
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. spidskommen
  • salt
  • olivenolie

Hæld vandet fra kikærterne, skyl og tør dem lidt. Svits kort krydderierne på panden i olivenolien, tilsæt kikærter og rist dem i ca. 10 minutter, indtil de er sprøde.