rodbede3

Forhøjet blodtryk? Spis det lavere

Er dit blodtryk for højt? Så er du ikke alene. På sundhed.dk anslås det, at 20-25% af den voksne danske befolkning har forhøjet blodtryk. Risikoen stiger med alderen.

Der kan være flere årsager til forhøjet blodtryk, men helt sikkert er det, at kosten har stor betydning.

Kan man spise sig rask? 

Kosten spiller en stor rolle for dit blodtryksniveau. De fleste ved, at salt, lakrids samt rygning og for meget alkohol påvirker blodtrykket negativt, så det skal du skære ned til et minimum. Derimod skal der skrues op for motion, god søvn – og ikke mindst for antiinflammatorisk kost, herunder fødevarer, der indeholder større mængder nitrat og kalium.

Der er helt sikkert meget, man kan gøre. Og jo før du kommer i gang, jo bedre.

Forhøjet blodtryk øger risikoen for hjerte-karsygdomme, specielt hvis du også har forhøjet kolesterol og vejer lidt for meget. Du skal selvfølgelig tage din medicin – men hvorfor ikke arbejde med kosten også? Det vil også løse andre udfordringer og give dig meget mere energi.  

Kontakt mig og hør mere

Vil du også have det bedre? Så kontakt mig og få en indledende snak. Det er gratis og helt uforpligtende.

Ring eller send en sms på tlf.nr. 5168 5964 eller send mig en mail: spisdigfrisk@outlook.dk  

 

Hvad siger kunderne?

Hej Marianne Du ville gerne høre fra mig, når jeg har været hos lægen. Det var jeg i går 😊😊 Jeg kan næsten ikke få armene ned……. Det første han sagde var, at receptblokken bliver i skuffen 😊😊. Mit blodtryk er faldet ( gennemsnit lige under 150), og mit kolesterol, den lede ligger på 3,2, hvor den gerne skal være 3,0. Det arbejder jeg videre med. Jeg har frit lejde til april næste år, så skal vi ses igen. SÅDAN….. SÅ TAK FOR DINE GODE RÅD, jeg fortsætter selvfølgelig, for med de nye vaner kan jeg jo se, at det nytter at tænke sig om, og være bevidst om, hvad man putter i munden 😎😎😎.
Hanne K

Har du spørgsmål?