Diabetes 2

IMG_1826

Diabetes 2 - spis dig til et bedre liv

Mere end 230.000 danskere har nu type-2 diabetes, og antallet er stadig stigende.  Det bliver også mere almindeligt at få sygdommen i en yngre alder, ikke mindst på grund af den kost, vi spiser.

Diabetes 2 er ikke noget at spøge med. Det kan give en række følgesygdomme, blandt andet øjensygdomme, problemer med fødderne og hjerte-kar-sygdomme. Risikoen stiger betydeligt, hvis man også lider af forhøjet blodtryk og kolesterol.

Kan man spise sig rask?

Der er selvfølgelig diabetes 2 tilfælde, som er arveligt betingede, men langt de fleste med diabetes 2 kan spise sig til et bedre liv med langt mindre medicinforbrug, hvis de ændrer på kost og livsstil.

Det handler blandt andet om at holde blodsukkeret så stabilt som muligt. Og her spiller kulhydraterne en meget stor rolle, specielt de hvide af slagsen.

Mange diabetikere er desuden insulinresistente, og det er vigtigt at tage med i betragtning, hvis behandlingen skal virke.  Mangel på næringsstoffer og essentielle fedtsyrer samt stress og søvnproblemer kan også spille en rolle.

Ernæringsterapeuter har en mere helhedsorienteret vinkel på diabetes, og det er ofte mere effektivt end den traditionelle tilgang. 

Booking

Book tid online her.  Hvis du er i tvivl, så ring eller skriv til mig tlf.nr. 5168 5964 eller spisdigfrisk@outlook.dk - eller book en GRATIS afklarende samtale (15 min.) via formularen nederst på siden. Det er helt uforpligtende. 

Har du spørgsmål?