Bønner er super sunde og kan bruges til mange ting – også til at bage med.
Til jer, der ikke har bagt med bønner før: Det lyder mærkeligt, men bønnerne giver kagen den lækreste svampede konsistens. Og bare rolig, den smager ikke af bønner overhovedet 😉
– 2 dåser sorte bønner
– Ca. 20 bløde dadler uden sten
– 4 æg
– 2 dl havregryn
– 2 dl usødet kakao
– 3 spsk. flydende kokosolie
– 1 tsk. bagepulver
– 1 tsk. vaniljepulver
– ½ tsk. salt
– evt. lidt agavesirup
Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og mix til en ensartet masse. Hvis du ikke synes, dejen er sød nok, kan du tilsætte lidt agavesirup. Put dejen i en form med bagepapir og bag ca. 20 minutter ved 175 grader.
Lad kagen køle helt af, gerne i køleskabet natten over. Tag den ud i stuetemperatur en time før den skal spises.
Servér med drys af kokosmel, friske bær og mynte.
Bonusinfo om bønner:
Bønner er fyldt med kostfibre, så de hjælper med at stabilisere blodsukkeret. Desuden indeholder de masser af protein, B- og K-vitamin samt mineraler som magnesium, kalium, jern, zink og selen. De indeholder også planteøstrogener, der blandt andet har en gavnlig effekt på gener fra overgangsalderen samt knogleskørhed.