allergi1

Allergi - spis dig fri

Kløende øjne, stoppet næse, nysen, besværet vejrtrækning eller kløende, irriteret hud… Lyder det som noget, du kender? Så er du nok en af de ca. 1 million danskere, der lider af allergi.

Der findes forskellige typer af allergier, blandt andet:

  • IgE-allergier, også kaldet straksallergier, hvor man reagerer, straks man udsættes for allergenet. Det kan for eksempel være allergi overfor pollen, husstøv eller fødevarer, og de kan konstateres i en priktest hos lægen. 

  • IgG-allergier (de forsinkede allergier), hvor reaktionen først kommer flere timer senere. Disse allergier tester lægen typisk ikke for, så enten må man finde dem ved en udelukkelsesdiæt – eller i en ImuPro test.

Kan forklaringen ikke findes i nogle af disse tests, lider du måske af histaminintolerance. Det skyldes ikke en reaktion fra immunforsvaret, men mangel på enzymet diaminoxidase der normalt nedbryder overskydende histamin i kroppen. Det giver også allergilignende reaktioner.

Lyder det kompliceret?
Bare rolig, det er det faktisk ikke. Jeg hjælper dig med at finde ud af, hvad det handler om. 

Kan man spise sig rask?
JA – en kostomlægning vil ofte kunne forbedre dine symptomer markant.

Først finder vi ud af, hvad du reagerer på, så du kan undgå allergenerne, i hvert fald i en periode. Herefter arbejder vi blandt andet med antiinflammatorisk og histaminreducerende kost for at stabilisere immunreaktionerne og histaminniveauet i kroppen. Ubalancer i tarmen skal også genopbygges. 

Det har jeg alt sammen rigtig god erfaring med. Og det er ikke svært. Du får enkle værktøjer og måltidsforslag, der passer til din hverdag. Og du får anbefalinger til kosttilskud, så du slipper for at købe dig fattig i de forkerte. 

Som noget nyt kan du også få øreakupunktur, som reducerer de værste allergiske reaktioner, indtil kostændringerne begynder at virke. 

Kontakt mig og hør mere
Vil du også have det bedre? Så kontakt mig og få en indledende snak. Det er gratis og helt uforpligtende.

Ring eller send en sms på tlf.nr. 5168 5964 eller send mig en mail: spisdigfrisk@outlook.dk  

 

Hvad siger kunderne?

Efter forløbet hos Marianne er min allergi blevet betydeligt bedre og symptomerne er stort set væk. Jeg har mere energi og bedre velbefindende. Nu ved jeg, hvilke fødevarer der er gavnlige for mig, og hvilke jeg enten skal undgå eller spise i små mængder.
Marianne er utrolig dygtig og har en bred viden om sundhed - Det er tydeligt, at hun brænder for sit fag og for at hjælpe andre til et sundere liv. Der er ingen løftede pegefingre og stor forståelse for ens livssituation. Hun møder en i øjenhøjde med smil og varme, så man føler sig set og godt tilpas i hendes selskab.
Hun får mine allervarmeste anbefalinger, tak for dig 😊
Camilla S.
Efter et rigtig godt og motiverende forløb med Marianne, har jeg kun rosende ord! Hun giver gode og simple redskaber til at få ændret dårlige vaner. Hun er meget kompetent, dygtig og engageret. Jeg har fået ændret kostmæssige vaner, som har haft positive indvirkninger på min astma, allergi og eksem. Hvis man har spørgsmål, er hun med det samme klar til at hjælpe. Jeg kan virkelig anbefale et forløb med Marianne.
Lærke Stenum Hagelskjær
Marianne har hjulpet mig med svær allergi og histaminintolerance. Selvom der undervejs viste sig flere fødevareintolerancer, opgav Marianne aldrig at finde nye løsninger. Desuden er det fantastisk med en ernæringsterapeut som har prøvet fødevareintolerancer på egen krop og dermed forstår de frustrationer, det kan give. Marianne er en kæmpe støtte i forbindelse med kostomlægning.
Iben Vestergaard Andersen
Jeg har været meget tilfreds med Mariannes rådgivning, den har hjulpet mig rigtig meget. Jeg har mindre allergisymptomer, jeg har ikke brug for så meget medicin mere, og jeg har nu forstået sammenhængen mellem mine allergisymptomer og kosten. Jeg vil bestemt anbefale det til andre.
Helle Michelsen

Har du spørgsmål?