gomorgen smoothie stor

Allergi - spis dig fri

Kløende øjne, stoppet næse, nysen, besværet vejrtrækning eller kløende, irriteret hud… Lyder det som noget, du kender? Så er du nok en af de ca. 1 million danskere, der lider af allergi.

Man kan være allergisk overfor mange ting – fra pollen og dyrehår til nikkel, parfume og forskellige former for fødevarer.

Uanset hvad, er det immunforsvaret, der overreagerer. Det betragter et helt uskyldigt stof som noget farligt, og prøver derfor at beskytte kroppen med en allergisk reaktion.

Der findes forskellige typer af allergier, blandt andet:

  • IgE-allergier, også kaldet straksallergier. Her kommer den allergiske reaktion, straks kroppen udsættes for allergenet. Disse allergier tester man typisk for hos lægen.
  • IgG-allergier (de forsinkede allergier). Her kommer reaktionen senere, fra nogle timer til flere dage senere. De er sværere at opdage, men man kan blandt andet teste for dem i en ImuPro test.

Kan forklaringen ikke findes i nogle af disse tests, lider du måske af histaminintolerance. Det skyldes ikke en reaktion fra immunforsvaret, men mangel på enzymet diaminoxidase der normalt nedbryder overskydende histamin i kroppen. Det giver også allergilignende reaktioner.

Det lyder måske kompliceret – men det er det faktisk ikke. Jeg hjælper dig med at finde ud af, hvad det handler om.  

Kan man spise sig rask?
JA – en kostomlægning vil ofte kunne forbedre dine symptomer markant.

Vi skal først finde ud af, hvad du reagerer på, så du kan undgå allergenerne, i hvert fald i en periode. Herefter arbejder vi blandt andet med antiinflammatorisk og histaminreducerende kost for at stabilisere immunreaktionerne og histaminniveauet i kroppen. Ubalancer i tarmen skal også genopbygges. 

Det har jeg alt sammen rigtig god erfaring med. Og det er ikke svært. Du får enkle værktøjer og måltidsforslag, der passer til din hverdag. Og du får anbefalinger til kosttilskud, så du slipper for at købe dig fattig i de forkerte. 

Kontakt mig og hør mere
Vil du også have det bedre? Så kontakt mig og få en indledende snak. Det er gratis og helt uforpligtende.

Ring eller send en sms på tlf.nr. 5168 5964 eller send mig en mail: spisdigfrisk@outlook.dk  

 

Hvad siger kunderne?

Efter et rigtig godt og motiverende forløb med Marianne, har jeg kun rosende ord! Hun giver gode og simple redskaber til at få ændret dårlige vaner. Hun er meget kompetent, dygtig og engageret. Jeg har fået ændret kostmæssige vaner, som har haft positive indvirkninger på min astma, allergi og eksem. Hvis man har spørgsmål, er hun med det samme klar til at hjælpe. Jeg kan virkelig anbefale et forløb med Marianne.
Lærke Stenum Hagelskjær
Super godt og spændende forløb. Jeg har allerede mærket stor forbedring i min psoriasiskløe, forbedring af min astma på løbeturene, færre mave- og fordøjelsesproblemer og klart bedre søvn. Så jeg er meget motiveret for at fortsætte med min nye kost.
Tine Bjærge Bay