Aronia havregrød

Havregrød med de supersunde aroniabær i HEL form, så du får alle de gode plantestoffer og antioxidanter med 🙂

– 1 dl havregryn
– 1 dl vand
– 1 dl havremælk
– 1 drys salt
– 2 dl økologiske aroniabær
– 1 øko-æble i små stykker
– Et dryp agavesirup

Bland det hele i en gryde. Varm op under omrøring, indtil konsistensen er ok. Tilsæt evt. lidt mere vand og smag til.

Bonusinfo om aroniabær:

Aroniabær er en rigtig superfood med masser af C-vitamin og et antioxidant-indhold, som er 3-4 gange højere en blåbærs. Og så dyrkes de ovenikøbet i Danmark i modsætning til mange af de andre superfoods. Så det er også et klimavenligt valg.

Forskning tyder på, at aroniabær kan have en gavnlig effekt på bl.a. kolesterol- og blodtryksniveau. Der forskes også i, om det kan fremme fertiliteten.

Tip:
Hvis du ikke er så heldig at have en aroniabusk i haven, så fås aroniabær som frostvare i flere supermarkeder.

Efterårssuppe med sød kartoffel

En skøn efterårssuppe med sød kartoffel og porrer. Den smager så godt, at også mænd og børn er vilde med den 😀 Og så er den – som sædvanlig – nem og hurtig at lave.

– 500 gr. søde kartofler
– 2 porrer
– 2 fed hvidløg
– 5 dl. bouillon
– 1 dåse kokosmælk
– Salt, peber og chili til tilsmagning

Skræl grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde med bouillon og kokosmælk. Kog i ca. 20 minutter. Blend med en stavblender og smag til.

Tip: Tilsæt gerne et par cm. frisk ingefærrod – det gør den dejligt spicy 😀

Bonusinfo om søde kartofler:

Den søde kartoffel er en af mine absolutte yndlingsgrøntsager. Selv om den kaldes en kartoffel, er den faktisk mere en rodfrugt, og den er slet ikke i familie med den traditionelle kartoffel. Mens den traditionelle kartoffel tilhører natskyggefamilien og dermed kan give uhensigtsmæssige reaktioner bl.a. hos gigtpatienter, tilhører den søde kartoffel snerlefamilien, som er mere uskyldig.

Selv om den smager sødt, påvirker den blodsukkeret meget lidt – noget mindre end den rigtige kartoffel. Den indeholder også en masse gode næringsstoffer, bl.a. C og B vitamin. Og så er den rig på beta-caroten og glutathion – begge kraftfulde antioxidanter, som beskytter vores krop mod skadelige stoffer udefra.

Så velbekomme 😊