Anti-allergi smoothie

Kosten er virkelig effektiv til at styre allergiske symptomer. Nogle fødevarer provokerer allergi, mens andre dæmper den.

Nogle af de ting, der kan virke allergidæmpende er C-vitamin, magnesium, omega 3 samt antioxidanten quercetin. Det er der meget af i denne smoothie, så den er god til allergi. Og så smager den rigtig godt 😀

2 portioner:

– 2 håndfulde snittet grønkål
– 2 æbler
– 2 cm ingefær
– 1 lille håndfuld frisk mynte
– 2 spsk. hørfrøolie
– 2 dl. mandelmælk
– 1 dl. vand (eller æblejuice for mere sødme)

Skær æbler, ingefær og grønkål i mindre stykker og blend herefter alle ingredienser til en ensartet masse. Pynt med frisk mynte og evt. lidt æblestykker.

Vil du også lære at styre din allergi? Så book en tid hos mig. Kontakt mig på tlf. 5168 5964 og hør mere.

Stenalderbrød med et grønt tvist

Vidste du, at fedt spiller en stor rolle for dit helbred?

Vores krop har nemlig brug for fedt – men den rigtige slags fedt selvfølgelig. Ikke noget med junkfood og for meget animalsk fedt. Derimod skal du have rigeligt af de sunde fedtsyrer som Omega3 (f.eks. fra fisk) og Omega 9 (fra nødder, olivenolie mv.)

Stenalderbrød – her med et grønt tvist – indeholder mange af de rigtige fedtsyrer. Spis det med laks og avocado, så er du godt dækket ind.

– 500 gr. stenaldermix
(eller 500 gr. blandede nødder, mandler, frø og kerner efter eget valg)
– 5 æg
– 1½ tsk. salt
– 1 dl god olivenolie
– 1 revet squash
– 2 spsk. gul HUSK

Pisk æggene og bland dem med stenaldermix, salt og olivenolie. Tilsæt revet squash (vrid det meste væske fra). Tilsæt HUSK til det bliver en samlet masse. Kom i en rugbrødsform og bag ca. 1 time og 15 min. v/160 grader.