Buddha Bowl

Har du prøvet at lave en Buddha Bowl?  🥑🥕🥬 Den er både smuk og lækker, og så er den perfekt til køleskabsrydning, fordi du kan putte alt muligt i den. Typisk indeholder den en blanding af rå og tilberedte grøntsager, planteprotein og sunde fedtstoffer, men det er kun fantasien, der sætter grænser.

Denne Buddha bowl er hurtig at lave, fordi du tilbereder de søde kartofter og kikærterne på samme tid. Og så smager den helt forrygende.

Buddhabowl
(2 personer)

1 lille bakke søde kartofler + 1 tsk. paprika, salt og olivenolie

1 dåse kikærter + 1 tsk. paprika, 1 tsk. spidskommen, salt og olivenolie

Forskelligt grønt, f.eks. rød spidskål, grønkål, avocado, gulerødder, fintsnittet rødløg – og sesamfrø.

Tahindressing:
2 spsk. tahin
1 spsk. citron
5 spsk. vand
1 tsk. agavesirup
En drys salt

Skræl og skær de søde kartofler i tern og bland dem med paprika, salt og olie. Læg dem på en bradepande.
Bland herefter de drænede kikærter med krydderier og olie og læg dem ved siden af kartoflerne.
Bag begge dele i 25-30 min. ved 200 grader.

Bland nu dressingen, og snit og arranger grøntsagerne side om side i en flad salatskål – eller på to store dybe tallerkener. Når kartofler og kikærter er klar, lægges de ved. Drys med sesamfrø, hæld dressingen over og server.


Tip: Prøv at erstatte de ristede kikærter med bønner (f.eks. edame eller kidneybønner) eller måske falafler. Hvis du har nogen i huset, der ikke kan undvære animalsk protein (og det har de fleste 😉), så tilsæt kyllingestrimler, æg eller fisk. Det smager også vildt godt.

Bonusinfo om tahin:

Tahin – også kaldet sesampasta – er lavet af ristede sesamfrø og har en nøddeagtig smag. Det indgår i mange mellemøstlige retter, f.eks. i hummus. Sesamfrø og tahin er fyldt med protein, kostfibre og sunde fedtsyrer samt vitaminer og mineraler. F.eks. er de rige på calcium, magnesium og zink.

Du kan købe tahin i de fleste supermarkeder. Gå efter en økologisk udgave, f.eks. den fra Urtekram.

Salat din hud vil elske

Mange bruger formuer på cremer og anden dyr hudpleje i håb om at undgå rynker og usund hud, men spørger du mig, er det mindst lige så vigtigt at pleje huden indefra.

Dårlig mad – og for meget sol, rygning og stress – er den sikre vej til rynker, acne og andre hudproblemer. Masser af vand, gode fedtstoffer og grøn mad med mange C-vitaminer og antioxidanter er derimod hudens bedste venner.

Denne marrokansk inspirerede salat indeholder nogle af de grøntsager og frugter, der er virkelig gode til huden. Og så dufter den af sol og sommer 🙂

– En pose ruccola
– 2 appelsiner
– Et ½ rødløg
– En stor håndfuld granatæblekerner (friske eller fra frost)
– Kanel
– Koldpresset ekstra jomfru olivenolie
– Evt. ristede pinjekerner

Skyl salaten og skræl appelsinerne og skær dem i skiver. Hak rødløget. Læg det hele lagvist i en skål og stænk med olivenolie. Drys med granatæblekerner, kanel og evt. ristede pinjekerner.

PS. Pesticider stresser virkelig vores hud, så husk at købe økologisk så vidt muligt 😉