Grøn smoothie med masser af C-vitamin

Jeg elsker smoothies 😊 De smager super godt, og så er de en nem måde at øge grøntsagsindtaget på.

Denne grønne smoothie er lynhurtig at lave, og så indeholder den store mængder C-vitamin, der er så vigtigt for vores immunforsvar her i vinterperioden.

– 1 pose frossen mango
– 2 håndfulde grønkål
– 2 dl. mandelmælk
– 2 spsk. hørfrøolie
– Evt. lidt vand

Tø evt. mangoen lidt op først. Blend alle ingredienser til en ensartet masse og pynt med frisk mango og chiafrø.

Tip: Brug gerne forskyllet grønkål fra pose – eller fra frost.

Bonusinfo om grønkål:
Jeg tror, der er en grund til, at der er sæson for grønkål om vinteren. Grønkål indeholder nemlig rigtig meget C-vitamin – ca. 3 gange så meget som appelsiner. Så spiser du grønkål, er du bedre rustet til at modstå forkølelser og de andre helbredsmæssige udfordringer, som vinteren byder på.
Grønkål er også godt for fordøjelsen, da det er meget fiberrigt. Desuden er det rigt på A, B og E-vitamin samt jern og calcium.

Bonusinfo om mango:
Mango er en rigtig solskinsfrugt, der lyser op i mørket og smager af sommer. Ligesom grønkål er den proppet med C-vitamin og indeholder desuden store mængder A-vitamin, der også er vigtigt for vores immunforsvar. Selv om mango er en sød frugt, påvirker den ikke vores blodsukker særligt meget, måske på grund af dens høje fiberindhold. Undersøgelser har vist, at det er den tropiske frugt, der påvirker vores blodsukker mindst.

Kokoskugler på den sunde måde

Denne opskrift på kokoskugler blev så vellykket, at jeg er nødt til at dele den med jer. Den indeholder KUN sunde ting, nemlig dadler, kokosmel, usødet kakao og kikærter.

Ja, du læste rigtigt – KIKÆRTER. Det lyder virkelig underligt, men de giver en super lækker konsistens, og kuglerne smager overhovedet ikke af kikærter, men derimod dejligt trøffelagtigt 😍 Og så er de lynhurtige at lave.

  • 12 bløde dadler (uden sten)
  • 1 dåse kikærter
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 3 spsk. groft kokosmel

Blend det hele i foodprocessoren til en ensartet masse. Tril herefter til mindre kugler og vend dem i kokosmel, kakaopulver, lakridspulver, frysetørret hindbærpulver eller andet lækkert.

Stil kuglerne på køl, indtil de skal spises. De kan fint holde sig en uge i køleskabet og kan også fryses, så lav bare en større portion, hvis du kan lide dem.

Bonusinfo:

Dadler er et genialt sødemiddel. Selvfølgelig indeholder de frugtsukker, men de indeholder også masser af vitaminer og mineraler – samt fiber, der er godt for fordøjelsen og hjælper med at holde blodsukkeret stabilt.

Kikærter er fyldt med protein, der er byggesten til dine muskler og væv, og så er de pakket med fibre og mineraler som jern og magnesium. De fleste kender nok kikærter fra hummus og falaffel, men man kan altså også bruge dem til kager og søde sager.

Grøn hummus

Lækker grøn hummus 😋Sund for alle, men helt perfekt til dig, der døjer med gener på grund af overgangsalderen.

Hummussen indeholder nemlig godt med planteøstrogener, der lindrer hedeture og andre af de gener, man kan have – men helt uden bivirkningerne fra den medicinske behandling.

Den indeholder også masser af proteiner, fiber og essentielle fedtsyrer. Og så er den lavet på 10 minutter 🙂

Grøn hummus

– 300 gr. optøede edamamebønner (uden bælg)
– 1 dåse kikærter
– 1 bundt persille
– 2 fed hvidløg
– 4 spsk. tahin
– 2 spsk. spidskommen
– 8 spsk. citronsaft
– ½ dl. olivenolie
– ½ dl. vand
– Salt og peber

Skyl kikærterne og hak hvidløgene groft. Kom det hele i foodprocessoren og kør til en jævn masse. Smag til med salt og peber. Husk at bruge økologiske grøntsager, hvis muligt 🙂

Der bliver en god portion, men det er bare rart. Så er der nemt tilbehør til de næste dage. Hummussen holder sig fint 3-4 dage i køleskabet.