Rødbedesmoothie – god til blodtrykket og dig, der skal præstere

Vidste du, at man kan spise sig til et lavere blodtryk? For eksempel ved hjælp af denne lækre rødbedesmoothie 😍

Rødbede indeholder blandt andet nitrat, som hjælper med at udvide blodkarrene og dermed sænke blodtrykket. Den er også gavnlig for tarmfunktion og kolesterolniveau – og så virker den ifølge en del studier præstationsfremmende. Så den er også god, når hverdagen starter igen 😅

Rødbedesmoothie (2 portioner)

– 1 mellemstor rødbede
– 1 mellemstor gulerod
– 1 æble
– 1 cm rå ingefær
– 1 dl. mandelmælk
– 1 dl. vand

Snit alle grøntsager i mindre stykker og blend dem med plantemælk og evt. lidt vand for en tyndere konsistens. Server for eksempel med frisk mynte, kokoschips og græskarkerner.

Tip: Skæl lidt ekstra rødbede og gulerod, hvis du får rodfrugter til aftensmad. Læg dem i køleskabet i en lufttæt beholder – så er der nem smoothie til dagen(e) efter.

Bonusinfo om rødbede:

Rødbeder er en god kilde til bl.a. B-vitamin, magnesium, jern og mangan. Desuden indeholder de meget kalium og nitrat, som begge er gavnligt for blodtrykket. De er også fyldt med fiber, så brug dem hele i stedet for bare at lave saft – ellers går du glip af det høje fiberindhold.

Vil du have gavn af rødbedens præstationsfremmende effekt, er det bedst at indtage rødbeden 1½ – 2 timer inden træning. Den præstationsfremmende virkning kan blandt andet skyldes, at nitrat omdannes til nitrit inde i kroppen. Nitrit omdannes igen til nitrogenoxid, der virker muskelafslappende og karudvidende, og derfor forbedrer tilførslen af blod og ilt til musklerne.

Mere sund fastfood

Mere fastfood på den sunde måde: Rød spidskål og friske asparges stegt på panden i en god olivenolie, serveret med stegt laks, hakkede mandler og frisk oregano. Klar på 10 minutter 😍

Laks er fyldt med omega 3 og D-vitamin, der modvirker inflammation i kroppen, er godt til huden, hjertet og meget andet. Kål fremmer fordøjelsen og immunforsvaret og er med til at afgifte kroppen. Og asparges er guf for de gode tarmbakterier.

Mandlerne bidrager med flere gode fedtsyrer og gode mineraler som f.eks. magnesium og jern. Håber I kan lide det 😊